NexusEazy Aanbod Contact Downloads Ligging Offerte

NexusEazy.eu    Nexus Eazy 310 en Nexus Eazy 210: onderhoudsvriendelijk en energiezuinig filteren voor alle vijvers. Eazypod: onderhoudsvriendelijke en compacte vijverfilter voor de kleinere vijver en als ideale voorfitler voor iedere pompgevoerde vijverfilter. Originele Kaldnes K1; K3 en biochip: 99% kennis en 1% plastic!

 Zeelaan 14     9900 Eeklo(B       Info@nexuseazy.eu      T: 0032 9 378 09 64     M: 0032 4 97 18 53 51

Onderhoudsvriendelijke filtersystemen voor alle vijvers…

NexusEazy.eu

O

O

EVO UVC
Koifood
Flex_koppelingen
Waterbehandeling
Kaldness
Switchbox
Onderdelen

Openingsuren winkel:

Dinsdag tot zaterdag: 10 - 12 / 14 - 18 uur

Maandag 14 - 18 uur        Zondag  10 - 14 uur       of na afspraak

Gesloten op feestdagen   0032 9378 09 64        info @nexuseazy.eu

Info@Nexuseazy.eu


 Info@nexuseazy.eu?subject=Reactie via website Nexuseazy.eu

Nexuseazy220/320 Cetussieve Eazypod Luchtpompen

Hoe werkt het?

Rijping van de Kaldnes bio-media is belangrijk omdat zo op een natuurlijke manier een gevoelig ecosysteem wordt ontwikkeld voor de bacteriën die betrokken zijn bij het nitrificatie proces.
Kaldnes media heeft het maximale actieve oppervlakte beschikbaar voor de bacteriën om te koloniseren, meer dan elke andere vorm van statische media. Het is dit proces dat schadelijke ammoniak en nitriet uit het water verwijdert.


Wat is het verschil met andere media?

Zoals de Kaldnes media binnen het filter beweegt, worden de oude dode bacteriën aan de buitenzijde verdreven. Dit maakt ruimte voor de nieuwe, jongere en zicht zwaarder voedende bacteriën om zich snel te koloniseren. Binnen het ‘wiel’ is een beschermd oppervlak waardoor bacterie kolonies hun natuurlijke levenscyclus, van rijping, sterven om vervolgens als brandstof te dienen tijdens de laatste nitrificatie-cyclus. Kaldnes is ontworpen als best mogelijke leefomgeving voor zowel jonge als volwassen productieve bacteriekolonies.


Wat betekent ‘zelfreinigend’?

In tegenstelling tot schuim, matten, of andere vormen van statische filtratie, is de Kaldnes K1/K3 media ontworpen om zich vrij te kunnen verplaatsen binnen uw filter. De constante chaotische beweging van de lucht van uw luchtpomp, veroorzaakt een zelfreinigende eigenschap van de media en vereist dus geen verder onderhoud. Dit maakt het een zeer effectief filter, zonder de verstoring van periodieke reiniging, waardoor het onnodige verlies van bacteriën in de filter wordt voorkomen. 50 liter K1 media zal zorgdragen voor maximaal 250 gram voedsel per dag en voor K3 is dit 225 gram voedsel per dag. Voor een hervulling van het medium in bestaande filters, is K3 media het meest geschikt vanwege het grotere formaat en het gebruiksgemak.


Kaldness Moving Bed Process, filtermedia die wetenschappelijk werd gebruikt en getest bij viskwekerijen en afvalwater - verwerking over een tijdspanne van meer dan 10 jaar, is nu verkrijgbaar voor de koihouder en exclusief verdeeld door Evolution Aqua.

Kaldness is ontworpen in de vorm van een wiel en heeft een licht drijvend vermogen. Dit laat een kleine hoeveelheid water door de media in het filter vat stromen. Deze stroom wordt gemaakt met uw luchtpomp lucht en luchtstenen of een andere luchtverspreider etcKaldness K1

Totale oppervlakte

                 800 m²

Totale beschermde oppervlakte

                500 m²

Prijs  zak 50 ltr BTW 21 % incl

                          89 €  

       Order

Prijs  zak 25 ltr BTW 21 % incl

                          54,95 €  

       Order


Kaldness K3

Totale oppervlakte

                 584 m²

Totale beschermde oppervlakte

                500 m²

Prijs  zak 50 ltr BTW 21 % incl

                          85 €  

       Order


Biochip

Prijs  zak 25 ltr BTW 21 % incl

                          110 €  

       Order